Словаччина та Угорщина отримають відстрочку за нафтовим ембарго

Нові санкції стануть одним із найжорсткіших кроків Євросоюзу у відповідь на російську військову агресію в Україні.

Рекламуйся у газеті!

Угорщина та Словаччина отримають 20 місяців відстрочки за нафтовим ембарго щодо РФ. Як пише Кореспондент з посиланням на The Wall Street Journal, у ЄС погодилися на такі умови, обговорюючи шостий пакет антиросійських санкцій.

Зазначається, що новий комплекс заходів проти Росії включатиме нафтове ембарго, відключення від SWIFT кількох російських банків та нові індивідуальні санкції проти російських пропагандистів.

Джерела видання повідомили, що в середу, 4 травня, представники 27 країн ЄС планують обговорити пропозицію Європейської комісії та ухвалити рішення вже цього тижня.

Центральним елементом шостого пакету санкцій має стати заборона купівлі російської нафти. Планується, що країни Євросоюзу відмовляться від неї протягом шести місяців, а від російських нафтопродуктів – до кінця 2022 року.

Угорщина та Словаччина, які не мають морських портів і залежать від трубопровідної російської нафти, отримають відстрочку на 20 місяців. Крім того, на аналогічну пільгу претендують, щонайменше, ще дві країни: Чехія та Болгарія.

Раніше повідомлялося, що Угорщина та Словаччина, які сильно залежать від російських енергоресурсів, можуть дозволити не вводити ембарго на нафту.

Фото: Getty Images

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: «Інформаційні послуги».

ЗакарпатПост