В Ужгороді відновили прийому заяв у навчальні заклади, а ще демонтують меморіальну дошку Анкудінову

В обласному центрі Закарпаття пройшло позачергове засідання виконкому Ужгородської міської ради.

Реклама та оголошення у газеті! Телефонуй: 050 222 50 50

Зокрема, на засіданні були внесені зміни до рішення про публічні закупівлі товарів, робіт і послуг для потреб виконавчого комітету в умовах воєнного часу; підтримали проєкт рішення про тарифи на теплопостачання для ТОВ «Енергозбереження Закарпаття»; проголосували за демонтаж меморіальної дошки радянському військовому діячу Івану Анкудінову; визнали соціальною рекламою інформаційно-роз’яснювальні матеріали про Гід із державних послуг, які у грудні 2021-січні 2022 року розміщували на 5 рекламоносіях в Ужгороді та звільнили цих рекламорозповсюджувачів від сплати за тимчасове користування місцями розміщення реклами у цей період.

Щодо дошки Анкудінова, то члени виконкому трохи запізнилися, бо 2 травня, активісти демонтували дошку встановлену на честь радянського «визволителя» Анкудінова. Активісти зазначають, що ще в лютому цього року на громадських слуханнях вулицю його імені в місті вирішили перейменувати в честь академіка Шпеника. А дошка, яка маркувала вулицю, залишилась.

«Сьогодні цю недоречність було виправлено. Дерадянізація та дерусифікація продовжується», — додав автор фото Станіслав Васильович на своїй сторінці у facebook.

Також члени виконкому підтримали рішення, щоб із понеділка, 9 травня, в Ужгороді відновити прийом заяв на зарахування у заклади освіти міста на 2022/2023 навчальний рік. Заяви потрібно подавати до обраного навчального закладу в електронному вигляді. Уся необхідна для батьків інформація буде оприлюднена на офіційних сторінках навчальних закладів. Заяви прийматимуть до 31 травня.

Крім того, на засіданні виконкому доповнили рішення «Про закріплення територій обслуговування за закладами освіти міста Ужгород» – додали до переліку вулиць, закріплених за закладами загальної середньої освіти, Ужгородську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів №3 із поглибленим вивченням англійської мови, оскільки заклад переходить на навчання українською мовою.

За школою закріплені:

Набережна Незалежності

Площі: Лаборця, Народна, Дружби Народів, Олександра Пушкіна

Вулиці: Небесної Сотні, Олександра Довженка, Івана Крилова, Братів Баращайків, Ференца Ракоці, Юрія Гойди, Михайла Ломоносова, Митна, Томаша Масарика, Яна Гуса, Юлія Боршоша-Кум’ятського, Тараса Шевченка, Володимира Гошовського, Зореслава (Локоти), Івана Гарайди, Івана Павлова, Івана Пулюя (Добролюбова), Фріца Гленца, Івана Франка, Академіка Філатова, Кіндрата Рилєєва, Антона Чехова, Юлія Ставровського-Попрадова, Собранецька, Віталія Постолакі, Дмитра Менделєєва, Закарпатська, Гвардійська, Миколи Добролюбова, Загорська, Дмитра Георгієва, Керченська, Кавказька

Провулки: Тараса Шевченка, Молдавський, Мисливський.

Закарпатпост