Головний рабин росії закликав лаврова вибачитися за слова про Гітлера


Головний рабин росії Берл Лазар шокований заявами російського міністра Сергія Лаврова про те, що “євреї є найбільш запеклими антисемітами”, і закликав його публічно перепросити за ці слова, повідомляє Jewish Telegraphic Association з коментарем Лазара.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

“Я не вважаю себе уповноваженим давати поради голові російської дипломатії, але було би непогано, якби він вибачився перед євреями і просто визнав свою помилку. Я думаю, після такого інцидент можна було би вважати усунутим і перегорнути сторінку”, пише lviv1256.com

Рабин додав, що не поділяє думку про ототожнення дій російської влади в Україні з діями радянської армії під час Другої світової війни.

Він пояснив, що звинувачення українців у “неонацизмі” з боку російської влади применшує подвиг і героїзм тих радянських військових, які звільнили концтабір Аушвіц і встановили червоний “прапор перемоги” над Райхстаґом у Берліні.

Довідково: Лазаря вважають наближеним до російського президента Володимира Путіна. Він очолює Федерацією єврейських громад росії – об’єднання, що пов’язане з напрямом любавицького хасидизму.

Нагадаємо, 2 травня Лавров заявив, що той факт, що український президент Володимир Зеленський є за національністю євреєм не означає, що в Україні не може бути “масового нацизму”, бо, за його словами, “найбільшими антисемітами якраз є євреї”, наприклад фюрер нацистської Німеччини Адольф Гітлер.

Російського посла в Ізраїлі викликали для вручення “ноти протесту”, а міністр закордонних справ Яїр Лапід закликав Лаврова негайно принести вибачення.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував слова Лаврова, що такі коментарі є глибоко образливими як для Зеленського й України, так і для Ізраїля та єврейського народу. Німецький уряд назвав ці коментарі Лаврова “абсурдною пропагандою”.

Сам Зеленський звернувся до влади Ізраїлю і запитав, чи залишиться в Москві ізраїльський посол після кричущого антисемітизму російської влади.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост