Джонсон переконав Зеленського “дотиснути” путіна, а не вести з ним переговори

За словами людини з оточення президента України, влада Великобританії відмовилася підписувати з Путіним будь-які угоди про гарантії безпеки, оскільки “він все одно всіх кине”.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон переконав президента України Володимира Зеленського “дотиснути” російського лідера Путіна і не підписувати з ним єдиної угоди, що враховує пункт про гарантії безпеки для української держави, оскільки президент РФ “все одно всіх кине”. Про це в четвер, 5 травня, повідомляє видання “Українська правда” із посиланням на людину з близького оточення Зеленського, пише Фокус

У матеріалі йдеться про те, що після того, як українська та російська делегація за підсумками переговорів у Стамбулі приблизно узгодили проєкт майбутнього мирного договору між країнами, Джонсон 9 квітня несподівано прилетів у Київ.

“Джонсон привіз у Київ два прості меседжі: Путін — воєнний злочинець, його треба дотискати, а не домовлятися з ним. І другий — якщо ви готові з ним підписувати будь-які угоди про гарантії, то ми — ні. З вами можемо, але не з ним, він все одно всіх кине”, — переказала суть візиту британського прем’єра людина з оточення Зеленського.

Уже 12 квітня, через три дні після того, як Джонсон провів переговори з українським президентом, російський лідер Володимир Путін публічно визнав, що переговорний процес зайшов у глухий кут.

“Київ відійшов від стамбульських домовленостей, тепер уже вимоги безпеки — це одне, а питання регулювання відносин щодо Донбасу та Криму із Севастополем виносяться за межі цих домовленостей”, — сказав Путін за підсумками зустрічі з главою Білорусі Олександром Лукашенком.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост