До Маріуполя прибули посланці путіна: відкрили у місті пам’ятник бабі з прапором комунізму

Росіяни не припиняють кричати про “покращення” життя та “відновлення” Маріуполя. 

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Напередодні з цією метою до блокадного міста прибули перший замісник адміністрації президента Росії Сергій Кириєнко та секретар генеральної ради “Единой Росси” Андрій Турчак. Саме вони є кураторами “інтеграції” Маріуполя до Російської Федерації. 

Про це у Telegram повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, пише ТСН

За сого словами, супроводжували московських гостей місцеві колаборанти: “мер” Костянтин Іващенко та псевдосекретар громади Євген Хармишев.

Вони відкрили пам’ятник бабці з прапором на площі Воїнів-Визволителів. Втім,  загарбники називають Ленінського комсомолу, бо така назва була до декомунізації. “Цікаво, що під час промови Турчак визнав, що війна Росії з Україною триває 8 років, та ще раз анонсував проведення параду в Маріуполі на 9 Травня. Більше ніхто не ховається”, – наголосив представник мерії. 

На честь візиту окупантів в Маріуполі запустили перший автобусний маршрут. На ньому курсує лише один автобус. Терористи анонсували другий маршрут, який теж матиме один автобус. “Обидва автобуси ті, що дивом вцілили під час знищення міста. Логіка проста: скільки автобусів – стільки й маршрутів”, – додав Андрющенко.

Крім того, окупанти анонсоване “відновлення” розпочали не з відбудови розбомблених населених пунктів, а з їхнього перейменування, яке сталося в межах декомунізації в Україні. Приміром, росіяни повернули стару назву на дорожньому зноку селищу Нікольське – тепер воно стало Володарським. 

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост