росія хоче, щоб українці вмирали з голоду, через це краде зерно

росія викрала близько 400 тис. тонн зерна з тимчасово окупованих районів.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Створення продовольчої кризи в Україні та світі, ймовірної, є однією з навмисних цілей російської війни.

Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця під час засідання Радбезу щодо підтримання миру та безпеки України, – пише Укрінформ. 

росія викрала близько 400 тис. тонн зерна з тимчасово окупованих районів Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей, що становить третину всіх запасів у цих регіонах, розповів він.

«З огляду на те, що вкрадене зерно мало бути використане для наступного врожаю, це вже посилило загрозу голоду», – додав він.

росія також нападає на зернові елеватори, сільськогосподарську інфраструктуру та склади добрив, а також продовжує розкрадати сільськогосподарський транспорт, сказав постпред. Пограбування зерносховищ, блокада постачання з українських портів та мінування морських шляхів ставлять під загрозу глобальну продовольчу безпеку.

За даними ООН, понад 1,7 млрд осіб у світі можуть опинитися під загрозою злиднів та голоду внаслідок збоїв у системі виробництва продовольства, спричинених повномасштабною війною Росії проти України. При цьому рф продовжує навмисне блокувати посівну в Україні. 

Україна вимагає від росії припинити незаконне викрадення зерна, розблокувати українські порти й відновити свободу судноплавства. 

«Ми закликаємо міжнародне товариство посилити економічні санкції проти росії, щоб зупинити її воєнну агресію проти України, запобігти гуманітарній катастрофі та світовій продовольчій кризі», – резюмував він.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост