Символічно: Байден підпише законопроєкт про ленд-ліз для України 9 травня

Президент США Джо Байден підпише законопроєкт (The Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022) про ленд-ліз для України у символічну для Росії дату – 9 травня.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Про це повідомила речниця Білого дому Джен Псакі у п’ятницю, 6 травня, пише ТСН

Нагадаємо, палата представників США 28 квітня затвердила законопроєкт про ленд-ліз для України. Перед цим, 7 квітня, сенат США одноголосно ухвалив законопроєкт щодо відновлення програми часів Другої світової війни (ленд-лізу).

Ленд-ліз: що це за програма?

Програма ленд-ліз – це допомога, яку США надавали союзникам антигітлерівської коаліції в період від 1941 до 1945 року. Її можна перекласти з англійської мови як “давати в борг і в оренду” (Lend Lease). В США тоді надали країнам Європи близько 60 млрд доларів допомоги. На нинішні ціни ця сума складає 700 млрд доларів.

Політичний консультант, керівник “Центру військово-правових досліджень” Олександр Мусієнк повідомомив, що закон про ленд-ліз має чотири основні переваги для України:

  • скорочення терміну надання військової допомоги;
  • розширення тієї допомоги, яка надається Сполученими Штатами;
  • допомога Україні стане пріоритетним завданням в оборонній та безпековій сферах США;
  • Україна у перспективі зможе отримувати будь-яку зброю, на яку подаватиме запит.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост