Знищення росією музею Сковороди – це свідома акція

Будівлю 18-го століття, в якій Сковорода проводив останні роки, доведеться відновлювати повністю.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко зазначає, що знищення росією музею українського філософа Григорія Сковороди – це свідома ідеологічна акція.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі, пише УНІАН

“Сковородинівка знаходиться віддалено від інших селищ і об’єктів інфраструктури, тобто фактично навколо – тільки поля. У мене немає сумнівів, що били спеціально по Сковороді”, – зазначив Ткаченко.

Він висловив думку, що це була свідома ідеологічна акція.

“Вони ж Сковороду називали мало не першим російським філософом. Там же неподалік знаходиться і могила Григорія Сковороди – то вони фактично били в саме серце філософа. І били в рік 300-річчя”, – зазначив міністр.

Ткаченко також підкреслив, що в Сковородинівці планувалися серйозні реставраційні роботи. А тепер будівлю 18-го століття, в якій Сковорода проводив останні роки, доведеться відновлювати повністю.

“Ми обов’язково зафіксуємо склад злочину разом з міжнародними фахівцями. Цю справу ми так просто не залишимо”, – запевнив чиновник і додав, що відповідні листи будуть направлені міжнародному співтовариству і ЮНЕСКО.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост