“Ляпас українському народу”: посол України в Німеччині про заборону української символіки у Берліні 8-9 травня

У Берліні, Німеччина влада заборонила використання прапорів України та будь-якої української символіки 8 і 9 травня – під час пам’ятних заходів.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

У ці дні в Берліні планується проведення понад 50 пам’ятних заходів та демонстрацій, присвячених 77-м роковинам закінчення війни 1945 року, пише німецьке видання RND. Заходи супроводжуватимуть 3400 поліцейських, пише ТСН

Щоб уникнути можливих провокацій, влада Берліна заборонила 8 і 9 травня використання буд-якої української символіки. За словами начальниці поліції Берліна Барбари Словик, поліція бачить “дуже делікатну ситуацію ризику”.

Вона додала, що поліція захищатиме “гідну пам’ять”, але, водночас, вживатиме заходів проти “будь-якої форми підтримки, схвалення, чи прославлення загарбницької війни Росії проти України”. Мета – не допустити інструменталізації вшанування пам’яті. “Важливо запобігти провокаціям та ескалації”, – сказала сенатор Соціал-демократичної партії Німеччини Айріс Шпрангер.

Своєю чергою, посол України в Німеччині Андрій Мельник був обурений рішенням про заборону використання української символіки 8 і 9 травня і назвав це “ляпасом українському народу”.

“Ми шоковані тим, що берлінська поліція заборонила 8 та 9 травня носіння українських прапорів. Це ляпас Україні та ляпас українському народу. Це не лише свідчить про відсутність такту, а є катастрофічним політичним рішенням”, – сказав Мельник.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост