Джилл Байден розповіла, для чого відвідала Ужгород

Про це вона написала у соцмережі:

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

«Разом ми єдині для України. Я сподіваюся, що перебуваючи тут, я зможу передати, наскільки їхня сила та стійкість надихають світ, і нагадати їм, що вони не самотні», – написала дружина Байдена в Твітері після відвідин Ужгорода.

Нагадаємо, що Джилл Байден у День матері, 8 травня, відвідала українських переселенців в Ужгороді, а також зустрілася із першою леді України Оленою Зеленською.

За словами першої леді США, вона хотіла відвідати Україну саме 8 травня, коли світ відзначає День матері, повідомляє Радіо Свобода.

«Я подумала, що важливо показати українському народу, що ця війна має закінчитися, вона є брутальною і народ США підтримує народ України», – прокоментувала Байден.

Олена Зеленська подякувала їй за «хоробрий вчинок».

«Ми розуміємо, чого вартувало першій леді США приїхати сюди під час війни, коли воєнні дії тривають щодня, сирени повітряної тривоги лунають щодня, навіть сьогодні», – сказала вона.

Дружини президентів провели двосторонню зустріч за зачиненими дверима, яка тривала близько години, повідомляє пресслужба Білого дому. Потім вони долучилися до дітей, як робили листівки на День матері.

З міркувань безпеки Олена Зеленська не з’являлася на публіці від початку повномасштабного вторгнення Росії. У спілкуванні з журналістами вона розповідала, що протягом цього часу спілкувалася зі своїм чоловіком, президентом України Володимиром Зеленським, тільки дистанційно.

Закарпатпост