Олена Зеленська у захваті від людей в Ужгороді та сакур

Про це повідомляє Закарпатська ОВА

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Перебуваючи в Ужгороді, Олена Зеленська відвідала «Совине гніздо» – найбільший у Закарпатті хаб для прийому біженців, розташований у відомій будівлі – пам’ятці XVIII століття. Через хаб проходять усі біженці, які прибувають у місто (нині це понад 60 тисяч осіб, з яких 44% – жінки, 34% – діти). 30 волонтерів приймають у центрі до 800 осіб на день, надаючи їм їжу, необхідні речі та медикаменти, житло й психологічну допомогу.

Перша леді України також відвідала Закарпатську обласну клінічну лікарню ім. Новака, де проходять лікування 32 поранених українських військових.

«Мені вдалося особисто подякувати їм за кожен день нашої безпеки. І знаєте, що я почула? «Немає за що». Ці мужні чоловіки навіть не вважають себе героями. Кажуть: це їхня робота. Саме за це й воюють – щоб був травень, і сакури, і дитячий візочок з маленьким пасажиром під мирним небом. У будь-якому місці. В усій країні», – наголосила Олена Зеленська.

Перша леді також подякувала меру Ужгорода Богдану Андріїву та голові закарпатської ОДА Віктору Микиті за їхню велику роботу із влаштування переселенців у регіоні.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост