В Угорщині вперше в історії президентом стала жінка

Новий президент Угорщини Каталін Новак вступила на посаду. На посаді вона змінила Яноша Адера і стала першою в історії країни жінкою-президентом.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на її Facebook.

“Сьогодні вранці я прийняла ключі від палацу Шандора (в ньому знаходиться Адміністрація президента, – ред.) у Яноша Адера. Кожен угорець може розраховувати на мене, і я розраховую на кожного угорця”, – зазначила Новак.

Угорський парламент обрав її президентом 10 березня, Новак є членом правлячої партії “Фідес”.

Відзначимо, в цій країні президент виконує в основному церемоніальні функції, фактична влада країні зосереджена в руках прем’єра Віктора Орбана. При цьому президент є верховним головнокомандувачем угорської армії та уособлює єдність нації.

Новак вже вступила на посаду, незважаючи на те, що інавгурація пройде 14 травня.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост