Орбан вперся. Нині йому зателефонує Макрон, аби переконати  щодо нафтового ембарго 

Президент Франції Еммануель Макрон планує поговорити з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який є найгучнішим критиком запланованого ембарго на російську нафту.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Про це в ефірі телеканалу LCI сказав французький міністр у європейських справах Клеман Бон, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на агентство Reuters.

Бон очікує, що члени Європейського Союзу можуть дійти згоди цього тижня щодо пропозиції Єврокомісії про заборону всього імпорту нафти з Росії.

“Думаю, ми могли б укласти угоду на цьому тижні”, – сказав Бон, додавши, що президент Франції Еммануель Макрон повинен поговорити з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном пізніше цього дня.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила в понеділок, що вона досягла прогресу в переговорах з Віктором Орбаном щодо питання ембарго.

Вона особисто приїздила до Будапешта з метою домовитися з Угорщиною про підтримку нафтового ембарго проти Росії у шостому пакеті санкцій ЄС.

Угорщина, яка дуже залежить від російської нафти і газу, категорично проти нафтового ембарго у пакеті санкцій, навіть з винятками для Будапешта та декількох інших країн, яким найскладніше змінити постачальника.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост