Донецький академічний театр, який був знищений у Маріуполі, відновлює свою роботу в Ужгороді

Про це у Телеграмі повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

ПОРАДИ – корисна газета для всієї родини

«Росіяни знищили будівлю Драмтеатру в Маріуполі, але сам театр продовжує жити! Розкиданий по всій країні та по закордонах колектив маріупольського театру, переживши блокаду та знищення міста, тепер має свій тимчасовий прихисток. На допомогу нашим землякам прийшов музично-драматичний театр в Ужгороді – на його сцені виступатиме маріупольська трупа стільки, скільки в цьому буде потреба», – написав очільник області.

Він подякував керівнику Закарпатської ОВА Віктору Микиті і ужгородським театралам за підтримку театралів Маріуполя.

«Взаємодопомога серед українців навіть найвіддаленіших регіонів – це те, що завжди нас рятуватиме і чого ніколи не збагне росія. Разом ми збережемо нашу культуру і неодмінно повернемо свій театр додому!» – наголосив Кириленко.

Про відновлення роботи театру в Ужгороді повідомила і в.о.директора-художнього керівника Людмила Колосович.

«Шановні українці! Повідомляю вам, що Донецький академічний обласний драматичний театр (м.Маріуполь) з 6 травня відновлює свою роботу в м.Ужгород. Першою постановкою театру стане вистава про Василя Стуса», – йдеться у дописі Людмили Колосович.

Ужгородці вже знайомі з режисерською роботою Людмили Колосович. На Міжнародному театральному фестивалі «Монологи над Ужем» у 2019 році, вона представила глядачам свою виставу «Фріда».

Нагадаємо, Драматичний театр Маріуполя, який використовували як бомбосховище, 16 березня розбомбила російська авіація, загинуло не менше 300 мирних жителів.

Закарпатпост