Важкопоранених українців зі східних областей України евакуювали до Німеччини в “летючому шпиталі”

На його борту є 38 ліжок для пацієнтів, крім того, борт обладнано шістьма модулями інтенсивної терапії.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Зі східних областей України евакуювали до Німеччини 30 важкопоранених українців. Здебільшого, це дорослі та діти зі складними мінно-вибуховими пораненнями.

Про це повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, пише ТСН

Серед поранених – не лише дорослі, а й діти зі складними мінно-вибуховими пораненнями, які постраждали внаслідок військової агресії російської федерації, а також хворі, що потребують спеціалізованого лікування.

©

На Львівщину людей доправили потягом, а далі пацієнти каретами екстреної медичної допомоги вирушили до Польщі, де для них організували авіарейс “Жешув-Кельн”. Для цього задіяли “летючий шпиталь” – спеціальний медичний авіарейс Luftwaffe Збройних сил Німеччини.

©

Скерування пацієнтів до Німеччини стало можливим завдяки спільним зусиллям Міністерства охорони здоров’я та Європейської Комісії.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост