Дешевше, ніж у «Газпрому»: Болгарія домовилась про постачання газу із США

Також Болгарія активізувала переговори з Азербайджаном про збільшення постачання газу.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Болгарія домовилася про постачання зрідженого природного газу зі США з червня після того, як російський “Газпром” припинив постачання газу.

Про це було оголошено після зустрічі прем’єр-міністра Болгарії Кирила Петкова та віце-президентки США Камали Гарріс у Вашингтоні, повідомляє Bulgarian News Agency, пише УНІАН

Прем’єр-міністр Петков зазначив, що партнерство зі США разом із солідарністю та підтримкою ЄС є важливою частиною забезпечення газової незалежності Болгарії.

“Було домовлено, що реальні поставки скрапленого газу до Болгарії будуть здійснюватися за цінами, нижчими за ціни “Газпрому”, починаючи з червня”, – зазначив він.

Зазначимо, що Болгарія намагається забезпечити поставки природного газу після того, як російський “Газпром” припинив поставки через відмову Софії платити в рублях.

Болгарія активізувала переговори з Азербайджаном про збільшення постачання газу і сподівається домовитися про угоди щодо зрідженого природного газу через термінали у Греції та Туреччині.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост