Українська армія наблизилася до кордону з росією на Харківщині – ISW

Сили оборони України продовжили контрнаступ на північ від Харкова та відтіснили окупантів до кордону рф. Воїнам вдалося звільнити кілька населених пунктів.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW), пише УНІАН

Контрнаступ української армії продовжився на північ від звільненого Старого Салтова. Росіяни передислокують війська з-під Ізюму, щоб спробувати послабити контрнаступ українців та перешкодити подальшому просуванню на північ до кордону з росією.

“Український контрнаступ, швидше за все, продовжить відвертати увагу російських військ від розгортання на інші напрями наступу, де бойові дії також було зупинено успішною українською обороною”, – йдеться у зведенні.

Експерти також прогнозують, що контрнаступальні дії ЗСУ зупинять атаки російської артилерії на північно-східні околиці Харкова та потенційно дозволять українським захисникам атакувати російський тил.

На думку експертів, цей контрнаступ паралізує наступальні дії окупантів у районі Ізюму, звідки вони намагалися формувати кільце для оточення українських сил на Донбасі.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост