Американський генерал назвав спосіб уникнути затяжної війни з Росією

Перехід війни з росією у тривалу фазу продовжить кровопролиття і загрожує втручанням в неї Китаю, вважає Верховний головнокомандувач Об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі (1997-2000), генерал армії США Уеслі Кларк.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Про це він сказав під час спеціальної військової панелі Київського безпекового форуму, пише “Обозреватель“.

Американський генерал також розповів, як можна уникнути затягування конфлікту.

“Україна повинна мати бойову здатність відкинути російські війська на Донбасі, розрізати поступово їхні сили в Херсоні та Херсонській області, закрити їм доступ до Криму і рухатися в двох напрямках: на сході і на півдні, розрізаючи російські війська”, – зазначив він.

Під бойовою здатністю генерал Кларк має на увазі сучасну зброю і військову техніку, в тому числі американські винищувачі F-16.

“Крім того, потрібно отримати мобільні засоби захисту, після чого закрити ці, якщо хочете, котли або оточення в двох місцях. А для цього потрібні і танки, і РСЗВ, і вертольоти, і літаки, такі як Су, як F-16 і т.д. також для цього потрібні належні логістичні можливості і відповідні дані розвідки”, – додав Уеслі Кларк.

На його думку, Україна повинна використовувати це “вікно можливостей” для переходу на стандарти НАТО.

“Якщо Україна збереже високі моральні стандарти, належний дух і мотивацію, а також отримає належне обладнання, озброєння і техніку, в тому числі і МіГ-35, інші види вертольотів і літаків від дружніх країн, то ми зможемо уникнути сценарію тривалої війни”, – резюмував він.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост