Егоїзм Орбана є зрадою для Європи, – політолог

Володимир Воля, політолог-міжнародник вважає, що угорський уряд має свою егоїстичну позицію, в Орбана плани залишатися при владі на десятиріччя наперед, тому позиція Угорщини зрозуміла щодо нафтового ембарго, їй потрібний дешевий російській газ та нафта

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Про це розповів в етері Еспресо.

Експерт з міжнародних відносин зауважив, що в Угорщині, Болгарії та Словаччині при різних урядах сформувалася стовідсоткова залежність на постачання російської нафти.

“Угорська влада намагалася створити собі умови для перебування при владі аж до 2032 року. Декілька років тому був виступ Орбана і ще тоді він окреслив свої політичні плани на десятиліття вперед. Дійсно, угорська влада намагається зберегти для себе умови довготривалого перебування на владній хвилі й чіпляється за контракти, які вигідні для них на постачання російської нафти та газу. Це егоїзм Орбана, який є зрадою для ЄС і України” – підкреслив політолог.

Володимир Воля пояснив, що тривалість ухвалення рішень членами ЄС полягає у дотриманні бюрократичного механізму щодо вирішення питань шляхом консенсусу. Відповідно, керівництво ЄС намагається з одного боку зберегти єдність Євросоюзу, а з іншого досягти повної згоди країн на нафтове ембарго. На жаль, Україна є заручником цієї бюрократії, що закладена в основу ухвалень рішень від імені ЄС.

Експерт додав: “Якщо Угорщина отримає компенсації на переобладнання нафтопереробних заводів і буде крутити носом, то тоді можна говорити, що Угорщина насправді відпрацьовує дешевий газ та нафту з Росії”.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост