В Ужгороді попрощалися із двома загиблими Героями – Олександром Сєроусовим та Робертом Мадяром

Чин похорону пройшов на площі Народній, біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

Сьогодні Закарпаття прощається з воїнами 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, які загинули у бою проти російських загарбників. В останню путь провели ужгородців Олександра Сєроусова та Роберта Мадяра.

Схилити  голови перед світлою пам’яттю українських воїнів, наших земляків прийшли рідні та друзі, керівники області й міста, побратими, ветерани, активісти волонтерського руху, ужгородці, повідомляє пресслужба Закарпатської облради.

29-річний ужгородець Олександр Сєроусов вчився у школі №1 (зараз Лінгвістична гімназія», згодом у ЗОШ №20. Закінчив кулінарне училище, працював піцейоло. Мріяв стати пілотом. Друзі відгукуються про нього, як про надзвичайно добру і чуйну людину, вірного товариша.
У 2014-2015 роках захищав Україну під час антитерористичної операції. І 25 лютого 2022 року, на другий день після початку повномасштабного вторгнення росії, Олександр добровольцем пішов на війну, відклавши весілля із коханою. Служив у військовій частині А1556 128-ї гірсько-штурмової закарпатської бригади. Захищаючи Вітчизну, загинув від мінометного обстрілу 9 травня.

45-річний ужгородець Роберт Мадяр став на захист держави 24 лютого, у перший день збройної агресії росії. Був гранатометником гірсько-штурмової бригади військової частини А 1778. Загинув від важких поранень, які отримав у боях у селищі Ямпіль Донецької області також 9 травня.

Священники відслужили літургію, після чого траурна процесія вирушила на кладовище Кальварія – через вулиці Олександра Довженка, площі Поштову та Жупанатську. Поховали Героїв на Пагорбі Слави, повідомляє Ужгородська міська рада.

Вічна та світла пам’ять Героям

Щирі співчуття родинам і близьким загиблих. 

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: «Інформаційні послуги».

ЗакарпатПост