Дев’ятеро із десяти українців зіткнуться з бідністю: ООН дала невтішний прогноз у разі довготривалої війни

Якщо широкомасштабна війна, розв’язана Росією, затягнеться, то дев’ятеро із десяти українців, ймовірно, можуть опиняться на межі бідності.

Глибокі соціально-економічні наслідки війни відчуватиме не одне покоління.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Про це повідомляє Програма розвитку ООН, пише ТСН

“Згідно з попередніми оцінками ПРООН, у разі довготривалого конфлікту дев’ятеро із десяти українців зіткнуться з бідністю або опиняться на межі бідності, а здобутки майже двадцяти років розвитку будуть під загрозою. Глибокі соціально-економічні наслідки  війни відчуватиме не одне покоління”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що війна в Україні спричиняє неймовірні людські страждання та спустошує громади. За підрахунками уряду, вже зруйновано об’єкти інфраструктури — будівлі, дороги, мости, лікарні, школи — на суму щонайменше 100 мільярдів доларів США. Через війну половина підприємств країни повністю закрилася, тоді як інша половина бореться за виживання.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост