У Польщі закликали НАТО демілітаризувати Калінінград

Північноатлантичний Альянс збирається прийняти Фінляндію та Швецію, що розширить його присутність біля кордонів Росії. У Польщі з цього приводу вже закликають до демілітаризації Калінінграду.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Таку думку висловив колишній заступник міністра оборони Польщі Ромуальд Шереметьєв. Він вважає, що саме так вступ Фінляндії та Швеції у НАТО може змінити ситуацію в Європі, пише
24tv.ua

Безпека всього східного флангу значно посилиться, тому що і у фінів, і у шведів є пристойні армії. Більш того, в такій системі Балтійське море стане морем НАТО. Однак буде дуже суттєва проблема так званого Калінінграду,
– вважає Шереметьєв.

Він також заявив, що треба “попросити Калінінград перестати називати себе ім’ям злочинця Калініна”. Шереметьєв підкреслив, що саме цей радянський діяч відповідальний за розстріли польських військовополонених у Катині.Зверніть увагу! Місто Калініград до 1945 року було німецьким прусським містом Кеніґсберґ. 4 липня 1946 після смерті “всесоюзного старости” Михайла Калініна на його честь місто перейменували в Калінінград. Але Калінін не мав жодного прямого стосунку до міста.

Демілітаризація Калінінграду
Шереметьєв наполягає, що російське місто треба демілітаризувати.

“Не може бути, щоб НАТО сиділо на пороховій бочці”, – зауважив він.

Водночас Шереметьєв вважає, що у відповідь на розширення НАТО Москва може відповісти “виттям”. При цьому, на його думку, не варто відкидати погрози ядерною зброєю. Адже росіяни нічим іншим лякати не можуть.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост