Житель Дніпра виплатить 1 млн грн компенсації родинам загиблих через скоєне смертельне ДТП

За доводами прокурора Закарпатської обласної прокуратури мешканця Дніпра засуджено до 8 років позбавлення волі за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України). Водночас суд позбавив його права керувати транспортними засобами на 3 роки й зобов’язав виплатити родинам потерпілих понад 1 млн грн компенсації.

читай тільки перевірені новини та замовляй рекламу на сайті ЗакарпатПост

Як встановлено під час слідства й доведено прокурором у суді, обвинувачений рухався на автомобілі «Honda» й на повороті не впорався із керуванням, виїхавши на зустрічну смугу. У протилежному до нього напрямі саме їхав автомобіль «ВАЗ», з яким і відбулося зіткнення. Водій і пасажир вказаного транспортного засобу загинули на місці ДТП, а жінка, що перебувала в автомобілі «Honda», отримала середньої тяжкості тілесні ушкодження. Аварія трапилася на автодорозі “Київ-Чоп”, неподалік Мукачева.

Попри те, що обвинувачений свою вину у скоєному не визнав, очікується набрання вироком суду законної сили. До цього щодо чоловіка діятиме запобіжний захід у виді застави.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост