На Закарпатті художниця з Харкова створила патріотичний мурал “Україна — під омофором божої матері”

У селі Широкому Закарпатської області художниця з Харкова Анастасія Худякова намалювала патріотичний мурал “Україна — під омофором божої матері”.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Це третій мурал, який мисткиня створила у Виноградівській громаді, — розповіла Суспільному Анастасія Худякова.Створення муралу на фасаді Широківської загальноосвітньої школиАнастасія Худякова

Створення муралу на фасаді Широківської загальноосвітньої школи

“Минулого тижня я завершила мурал у Широкому. Малювала його п’ять днів. На фасаді Широківської загальноосвітньої школи намалювала Богородицю, яка оберігає всю Україну”, — розповіла Анастасія.Анастасія Худякова створила мурал на фасаді Широківської загальноосвітньої школиАнастасія Худякова

Анастасія Худякова створила мурал на фасаді Широківської загальноосвітньої школи

Художниця планує створити ще три патріотичні мурали у Берегівському районі: у Вилоку на фасаді селищної ради, на фасаді ДСНС у Виноградові та ще одній школі у Виноградівській громаді. Ескізи мисткиня вже створила.

Анастасія додала: після завершення муралів у Берегівському районі, малюватиме в Ужгороді на фасаді багатоповерхівки на Проспекті Свободи. Там наразі розпочали роботи з ліквідації зображення Леніна.

Що відомо:

  • Художниця з Харкова 26-річна Анастасія Худякова з братом та його родиною у березні через обстріли у Харкові переїхали на Закарпаття. Перший мурал мисткиня створила на будівлі в центрі Виноградова.
  • Ще один мурал, присвячений 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді, Анастасія створила на фасаді однієї зі шкіл у Виноградові.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост