Економіка Словаччини найбільше в ЄС постраждала від війни росії проти України

Словацька економіка найбільше країн ЄС постраждала від російського вторгнення в Україну.

читай тільки перевірені новини • підтримуй своїх • замовляй рекламу на сайті ЗакарпатПост • e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Про це свідчать дані порівняння лютневого та травневого макроекономічних прогнозів Єврокомісії, пише “Європейська правда” із посиланням на Euractiv.

Очікується, що ВВП Словаччини у 2022 році зросте на 2,3%, згідно з прогнозом Комісії, опублікованим 19 травня.

Проте прогнози зростання у лютому вказували на зростання на 5%, що є найбільшим переглядом у всьому ЄС. У Чехії, Латвії, Естонії та Німеччині прогноз зростання знизився на 2%.

“Перспективи Словаччини затьмарені наслідками військової агресії Росії проти України, яка викликає сильний шок постачання”, – заявила Комісія.

“Очікується, що різке зростання цін на енергоносії та сировинні товари підвищить виробничі витрати та знизить купівельну спроможність домогосподарств, що сповільнить зростання”, — наголошується у звіті.

Єврокомісія очікує, що економіка ЄС загалом, ймовірно, зросте лише на 2,7% цього року, що на 1,3% нижче, ніж передбачалося до війни.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост