Польські лікарі врятували очі донецькій матері та близнюкам

У Любліні, у найкращій польській очній клініці, пережили особливо складний випадок, точніше три.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

У Донецьку молода мати Олена та її п’ятирічні близнюки Тимур та Назар втратили зір під час бомбардування цивільних об’єктів російськими військовими. Коли бомба влучила прямо перед їхнім будинком і розбила всі вікна, осколки скла серйозно поранили очі і матері, і дітей. До приїзду допомоги Олена доглядала за хлопчиком лише на дотик, і це диво, що вони вижили, пише novinky.cz

Довгий біг

Тріо, яке осліпло після вибуху, спершу було перевезено до Львова на сході України, а звідти швидко до Любліна у відому очну клініку. Серед інших поранень скло пробило їхні очні яблука, матері хлопчиків та рогівку.

Лікарям довелося швидко замінити їй рогівку на штучну, і вона поступово почала бачити. Проте її сини також почувалися недобре. Один із них повністю втратив око, але іншим польським лікарям вдалося його врятувати. Вони також сперечаються через вигляд іншого хлопчика, чий вибух також глибоко порізав обличчя, але він вірить, що незабаром його побачать.

«Олена та її сини перенесли кілька складних операцій, і на кожну з них чекають ще як мінімум дві», – розповів TVN24 керівник клініки Роберт Реяк, який оперував їх усіх разом із командою. За його словами, у трійки попереду ще довге лікування, але лікарі вважають, що вони точно врятували зір.

Однак подібних випадків в очній клініці Любліна, де пораненим вдалося зберегти зір, більше. «Кілька днів тому до нас привезли семирічну дівчинку, яка, рятуючись від вибуху, отримала серйозні травми ока, але вона вже бачить і почувається добре. В основному, ми не вдень і не вночі не оперуємо декілька випадків переважно поранених дітей», – сказав Реджак.

Люблінських лікарів хвилює не лише медична сторона справи. «Олена та її діти на деякий час залишаться в клініці, а потім їх чекає тривала реабілітація, тож їм потрібен дах над головою. Лікарі вже знайшли їм квартиру, щоб вони після виписки з поліклініки не опинилися на вулиці, і облаштовують її необхідними меблями. Знімаю капелюхи», – йдеться в повідомленні TVN24.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост