Радник глави МВС України закликав військкомати не роздавати масово повістки на вулицях

Радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів вважає, що військкомати мають припинити роздавати повістки людям на вулицях.

Читай тільки перевірені новини на сайті zakarpatpost.net

Про це він сказав в ефірі «24 каналу», пише видання ГОРДОН.

«Потрібно трошки навести порядок у роботі військкоматів. Не можна гребти всіх підряд. Ці роздачі [повісток] є незаконними. Людині вручається повістка без розуміння ситуації. Можливо, у людини троє дітей і вона не підлягає мобілізації, можливо, вона інвалід. Тобто як це? Ми на вулиці зустрічаємо людину і вручаємо їй повістку? Це абсолютна самодіяльність, причому досить ганебна, я вважаю. Наслідком такої мобілізації є велика кількість «відмовників», які кажуть, що «ми не хочемо вирушати на передову», навіть утечі поодинокі трапляються. Цього треба уникати. Якщо є бажання пороздавати повістки, я рекомендую це робити на блокпостах, де сидить багато озброєних до зубів космодесантників, роздавати їх у так званих добровольчих формуваннях територіальних громад, де теж організовані сильні хлопці, які хотіли з перших днів воювати, але їх не взяли», – сказав він.

Андрусів зазначив, що приблизно 400 тисяч людей пройшли війну у 2014–2015 роках.

«Це велетенська армія людей, які вже були на війні. Я не розумію, для чого мобілізується якийсь айтішник, який ніколи не воював і зараз дійсно може мінімально рятувати нашу економіку. У той самий час багато АТОшників, ветеранів не задіяні», – сказав він.

Закарпатпост