путін нікому не довіряє. Переляканий і сам керує війною в Україні, – розвідка США

Путін настільки залучений у війну в Україні, що приймає оперативні та тактичні рішення на рівні полковника або командира бригади, повідомляє британська щоденна газета The Guardian з посиланням на західні військові джерела. Російський президент має «допомагати», зокрема, визначити пересування сил на Донбасі, де його війська минулого тижня зазнали кривавої поразки, кілька разів намагаючись перетнути стратегічну річку Донець на сході України

Читай тільки перевірені новини на сайті zakarpatpost.net

Про це пише польське видання fakt.pl

Джерела, на які посилається британська щоденна газета, свідчать про те, що Путін продовжує тісно співпрацювати з командувачем російськими збройними силами генералом Валерієм Герасимовим, всупереч заявам української сторони минулого тижня про те, що керівника армії відсторонили.

Україна. Володимир Путін особисто визначить пересування своїх військ

“Я вважаю, що Путін і Герасимов беруть участь у прийнятті тактичних рішень, які зазвичай мають приймати полковник або бригадир”, – цитує The Guardian анонімне військове джерело.

Російським військам поки що не вдалося досягти своєї мети на Донбасі і повністю підпорядкувати йому його. Уже місяць росіянам не вдається отримати перевагу над менш численними українськими військами на цій ділянці.

Британська щоденна газета не подає подробиць на підтвердження своїх розкриттів, хоча наголошує, що інформація про особисту участь Путіна у війні надходить із джерел розвідки.

Видання зазначає, що полковники армії США та командири бригад у британській армії зазвичай командують бригадами, підрозділами, що складаються з кількох батальйонів, останній з яких є еквівалентом найменшого оперативного підрозділу в російській армії.

Порівняно із західними арміями, російські військові діють більш зверху вниз, і інструкції зазвичай надсилаються генералам на місцях. Однак неефективне вторгнення Росії в Україну мало змусити Кремль направити своїх генералів ближче до лінії фронту, – підкреслює The Guardian. Це не спрацювало. За даними української сторони, з початку війни на полі бою загинули 12 російських генералів.

Зараз високопоставлені офіцери все ще близько до лінії фронту, але … вони не віддають наказів, а чекають вказівок з Кремля.

«Росія звільнила двох високопоставлених командирів»

Росія звільнила щонайменше двох високопоставлених командувачів за невдачі в Україні, а культура уникнення відповідальності її збройних сил ускладнює командування та відновлення ініціативи, повідомило у четвер Міністерство оборони Великобританії.

«Останніми тижнями Росія звільнила високопоставлених командирів, які, як вважалося, погано діяли на початковому етапі вторгнення в Україну. Генерал-лейтенант Сергій Кісель, який командував елітною 1-ю гвардійською танковою армією, був відсторонений за невдачу в захопленні Харкова. Віце-адмірал Ігор Осипов, яким він командував Чорноморським флотом РФ, імовірно був відсторонений після затоплення крейсера «Москва» у квітні.Начальник російського генерального штабу Валерій Герасимов, ймовірно, залишається на посаді, але неясно, чи йому довіряє президент Путін”, – йдеться в щоденній розвідці.

«Російська військова система, ймовірно, має культуру приховування та звинувачення інших. Багато чиновників, причетних до вторгнення в Україну, ймовірно, все більше зосереджуються на тому, щоб уникнути особистої провини за оперативні невдачі Росії. Це, ймовірно, обтяжить російську модель централізованого командування навіть далі. і контролю, оскільки офіцери все частіше намагаються залишити ключові рішення своєму начальству. У таких умовах Росії буде важко повернути ініціативу”, – йдеться в документі, на який посилається “The Guardian”.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост