Солідарність з Україною: Литва відмовилася від імпорту російських енергоресурсів

Литва стала першою Балтійською країною, яка припинила імпорт російської нафти, газу та електроенергії. Про це пише литовське видання LRT.

читай тільки перевірені новини • підтримуй своїх • замовляй рекламу на сайті ЗакарпатПост • e-mail: zakarpatpost@gmail.com

“Це важлива віха на шляху Литви до енергетичної незалежності. Це вираження нашої солідарності з Україною, що воює, тому що ми не можемо дозволити, щоб наші гроші фінансували російську військову машину», — сказав міністр енергетики Дайнюс Крейвіс.

На початку квітня Литва припинила імпортувати російську нафту, на початку травня – газ, а з сьогодні, 22 травня – електрику.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост