Українці ввозять автомобілі безмитно. У Словаччині на кордоні величезні черги

Українці масово купують вживані автомобілі по всьому Євросоюзу, оскільки тепер можуть безмитно перевозити їх в Україну. На прикордонному переході Убля – Малий Березний це спричиняє проблеми та утворюються великі черги.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

«Я за 24 години перемістився на милю», – сказав Василь у ефірі Markiz TV, пише novinky.cz

Кілька днів тому колони легкових автомобілів заблокували вантажівки з гуманітарною допомогою на прикордонному переході Вишне Немецке – Ужгород.
Тому Словаччина вирішила, що ввезення легкових автомобілів в Україну буде можливим лише через прикордонний перехід Убля – Малий Березний. Українці загалом стверджують, що вживані машини їм потрібні насамперед тому, що війна знищила чи сильно пошкодила тисячі автомобілів.

«Машини виїдуть безпосередньо в район бойових дій. Він замінить зруйновані», – сказав Олександр, який зголосився проїхати з Литви на трьох автомобілях.

З квітня 2022 року уряд України запровадив звільнення від сплати митних зборів на імпорт легкових автомобілів. «Українці купують автомобілі переважно в Польщі, Нідерландах, Бельгії, Чехії та Словаччині», – підтвердила речниця Міхаловецької митниці Яна Німріхтерова.

Українці поспішають купувати, бо через надзвичайну зацікавленість почали зростати ціни на вживані та бояться, що згаданий виняток ще довго не діятиме.

Як повідомляється на сайті Словацької фінансової адміністрації, час очікування на виїзд зі Словаччини в напрямку України на прикордонному переході Убля в середу становив чотири дні.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост