Російський командир, уродженець Ужгорода, наказав обстріляти Харківщину


Про це повідомляє Офіс Генпрокурора

читай тільки перевірені новини • підтримуй своїх • замовляй рекламу на сайті ЗакарпатПост • e-mail: zakarpatpost@gmail.com

🔷 За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру командиру окремої мотострілецької бригади 6 загальновійськової армії Західного військового округу збройних сил РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

🔹 За даними слідства, російський командир, який народився у м. Ужгород Закарпатської області, 26 березня 2022 року у с. Мала Рогань Харківського району надав злочинний наказ застосувати важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1 «Буратіно» у напрямку житлових масивів селищ Мала Рогань та Вільхівка. У результі обстрілу 13-річна дівчинка отримала мінно-вибухові травми, вона померла у лікарні. Пошкоджено цивільні об’єкти, серед яких навчальний заклад Вільхівської сільської ради.

🔹 Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ в Харківській області.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост