128 бригада в обличчях. Тарас, офіцер: «Вільно володію п’ятьма мовами, до війни займався ІТ-бізнесом, але зараз моє місце тут…»

Фото поділилася у соцмережі 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада – Закарпатський легіон

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

128 бригада в обличчях. Тарас, офіцер: «Вільно володію п’ятьма мовами, до війни займався ІТ-бізнесом, але зараз моє місце тут…»

– На другий день повномасштабного вторгнення Росії ми з другом прийшли у військкомат і попросилися в Збройні Сили України. Так обидва й потрапили в 128 бригаду, правда в різні підрозділи. Я офіцер, тому очолюю невеликий підрозділ. Займаємося своєю роботою в зоні бойових дій, колектив хоч і різношерстий, але дружній, працюємо злагоджено. До війни я не мав відношення до армії. Сам із Закарпаття, мої батьки досі живуть у Буштині, що на Тячівщині. Але по суті я вже майже львів’янин. Після школи вчився у Львівській політехніці, отримав диплом магістра з міжнародних відносин і водночас закінчив військову кафедру в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Якийсь час працював у Почесному консульстві Литовської Республіки у Львові, а паралельно був перекладачем. Вільно володію англійською, угорською, чеською і, звичайно, українською й російською. Можу також спілкуватися іспанською та німецькою. Потім перейшов у ІТ-сферу, почав будувати кар’єру там. Але як тільки Росія напала на Україну, ми з другом усе кинули й приїхали на Закарпаття у військкомат. ІТ-бізнес я передав своєму операційному директору, і він досі успішно функціонує. Працюють люди, отримують зарплату, сплачують податки, займаються волонтерством, допомагають армії. Вважаю, що в тилу економіка має працювати. А я поки в 128 бригаді, моє місце тут.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост