Байден під час зустрічі з Моді згадав про “жорстоке і невиправдане вторгнення” путіна в Україну, але прем’єр-міністр Індії обійшов цю тему

Президент Джо Байден назвав “жорстоке і невиправдане” вторгнення росії в Україну , коли він сидів пліч-о-пліч з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді у Токіо, піднявши хвилюючу тему, яку Моді відмовився назвати конкретно у своїх висловлюваннях.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Байден зробив заяву через кілька годин після того, як у вступних словах згадав про «темну годину», викликану вторгненням росії. Він хотів повернутися до теми з Моді на тлі тиску на Індію, щоб вона припинила імпорт російських енергоносіїв та зброї, пише dailymail.

«Ми також обговорювали постійні наслідки жорстокого та невиправданого вторгнення росії в Україну та вплив, який воно має на весь глобальний світовий порядок», – сказав Байден у коротких коментарях, читаючи з аркуша, схрестивши ноги з Моді поруч. 

«І США та Індія продовжать тісні консультації щодо того, як пом’якшити ці негативні наслідки», – додав Байден. 

Моді не говорив про війну у власній публічній заяві. Він сказав, що існує «спільний інтерес до оборони та інших питань, і наші спільні цінності справді зміцнили це партнерство довіри», але не пішов далі у питаннях оборони – незважаючи на те, що Байден неодноразово згадував про війну в Україні. 

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост