У Празі буде створено ще одне наметове містечко на 150 біженців

З 31 травня у празьких Малешицях буде створено ще одне наметове містечко для біженців з України. Про це домовилися міністр внутрішніх справ Віт Ракушан (STAN) і мер Праги Зденек Гржіб (Pirates). Про походження містечка австрієць повідомив сьогодні на прес-конференції. Місто в Малешице буде розраховано на 150 осіб. Прага стикається з великим напливом біженців і браком місць.

Читай тільки перевірені новини на сайті zakarpatpost.net

«У Малешице побудують ще одне наметове містечко, і це наметове містечко буде спроектовано саме для надзвичайної гуманітарної ситуації. Це означає для людей, які не мають права на тимчасовий захист в Чеській Республіці або на будь-які пільги, але це люди, які зазвичай залишаються на головному вокзалі перед головним вокзалом, і ми забезпечимо їх основними речами, які їм потрібні », – сказав австрієць, пише novinky.cz

Наприкінці травня завершиться волонтерська допомога біженцям на головному вокзалі.

Місто буде побудовано на мережевій землі Чеської пошти.

За словами міністра, з біженцями в місті Малешице працюватиме ромська некомерційна організація, яка пояснить їм перспективу перебування в Чехії та повідомить, що до Угорщини вони можуть безкоштовно дістатися поїздом.

Перше наметове містечко було створено в середині травня в Трої, і воно також служить переважно для біженців з головного залізничного вокзалу Праги, тобто переважно для ромських сімей.

Однак, за словами австрійця, до цього містечка мають відправитися люди, які мають право на тимчасовий захист і чекають перевірки.

Місто Троя було практично переповненим у перші вихідні, коли там знайшли притулок 142 українські біженці. Місткість також становить 150 ліжок.

Також сьогодні на головному залізничному вокзалі Праги буде встановлено інформаційний стенд, який інформуватиме біженців про можливості та умови їхнього перебування в Чехії, повідомив австрієць.

За його словами, у МВС були надруковані листівки не лише українською, а й угорською, в яких є інформація, що, якщо біженці мають угорський паспорт, вони більше не мають права на тимчасовий захист у Чехії.

За його словами, у листівці також описано, як подати заяву на підтримку в Угорщині.

Люди, які вирішили залишитися в іншій частині Чеської Республіки, крім Праги, отримають безкоштовний квиток.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост