У Дубовому на Тячівщині пройшло спортивне свято з нагоди ювілею Івана Чендея за участі футбольних зірок України

Зокрема, відбувся футбольний турнір за Кубок Івана Чендея серед шкільних команд  та благодійний матч зірок українського футболу.

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

Це спортивне дійство приурочено до 100-ліття від дня народження письменника, лауреата Шевченківської премії, кіносценариста, нашого земляка Івана Чендея.

З цієї нагоди на стадіоні зібралось чимало любителів спортивних розваг, серед яких були місцеві мешканці й гості з сусідніх громад.

Найперше, відбулась гра за Кубок Івана Чендея серед шкільних команд Дубового, Красної, Калин та Усть-Чорнянської громади.

Відкрив спортивне свято селищний голова Денис Каганець, привітавши учасників турніру, та зазначив, що Іван Чендей  був великим патріотом Дубового й підтримував його культурний та освітній розвиток, тож нинішнє покоління має пам’ятати і цінувати його труд і велику любов до рідного краю. Він також підкреслив, що з нагоди святкування 100-річчя письменника Івана Чендея до Дубового завітали також відомі футболісти України разом з ФК «Минай», аби зіграти  товариський матч з дорослою командою ФК «Карпати».

Від імені благодійного фонду Івана Чендея привітав юних футболістів та вболівальників Василь Чендей, а від ФК «Карпати» – Михайло Руснак.

Затим розпочались футбольні баталії за коловою системою.  Кількагодинна гра між командами визначила переможців. Так, Кубок Івана Чендея вибороли футболісти з Усть-Чорнянської громади, другу сходинку посіли спортсмени з Дубового, а третє місце – за школярами з Красної.

Переможців нагородили кубками, медалями, дипломами та грамотами. Також відзначено кубками й кращих гравців. Це воротар Богдан Сойма з Красної, захисник Михайло Фера з Дубового, півзахисник Данило Федотов з Калин, нападник Павло Сойма з Усть-Чорної. Подяку та медалі за участь у турнірі отримали команда з Калин та найменші футболісти (віком 7-10 років) ФК”Карпати”, які зіграли між собою наприкінці матчу.

Нагороди юним спортсменам вручали селищний голова Денис Каганець, представник благодійного фонду ім.Івана Чендея Василь Чендей та відомі футболісти Володимир Шаран, Євгеній Селезньов, Михайло Кополовець. 

Головною ж подією спортивного свята став матч між командою футбольних зірок України  та ФК «Карпати».

З трибун за поєдинком футболістів уважно спостерігали вболівальники, підтримуючи вигуками як земляків, так й команду зіркових гравців. 

І хоч дубівчани поступились гостям з рахунком 2:3,  переконують, що виступити на одному полі з футболістами такого рівня для них була велика честь.

У перерві між таймами проводився аукціон футболок відомих гравців України з автографами, зокрема, Ярмоленка, Яремчука, Коноплянки та інших. А також дівчата з Молодіжної ради допомогли ФК «Минай» провести збір коштів на потреби Збройних Сил України.

Численна публіка залишилась неабияк втішена спортивним святом, адже вболівальники мали змогу спостерігати за майстерністю гри відомих футболістів та  взяти автографи у Євгена Селезньова, Володимира Шарана, Михайла Кополовця та гравців ФК «Минай».

Закарпатпост