Словаччина зменшить свою залежність від російського газу на дві третини

Завдяки новим контрактам з Норвегією на постачання природного газу Словаччина поступово зменшить свою залежність від поставок з росії на 65 відсотків. Про це заявив у п’ятницю міністр економіки Словаччини Річард Сулік («Свобода і солідарність»).

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

Поставки з Норвегії повинні покривати 32 відсотки споживання газу в Словаччині. За словами Суліка, у Словаччині стабільні постачання газу до кінця 2023 року. «З 1 червня реальність буде такою, що ми зменшили нашу залежність від російського газу на 65 відсотків. Проте ми й надалі будемо купувати російський газ, щоб максимально заповнити резервуари. Ми не купуємо газ дорожчий за російський», – наголосив міністр економіки, пише novinky.cz

Норвезький газ буде надходити до Словаччини по трубопроводах через Німеччину та Чехію.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост