Десять закарпатських етносів і шість чеснот гірського штурмовика: «Закарпатський легіон» відзначає День нарукавного знаку

Про це у соцмережі повідомляє 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада – Закарпатський легіон

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Сьогодні День нарукавного знаку (його ще називають шевроном) 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.Рівно три роки тому, 29 травня, нарукавний знак «Закарпатського легіону», розроблений тодішньою пресслужбою бригади, був затверджений Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-лейтенантом Русланом Хомчаком. Пояснимо символіку знаку розрізнення 128 бригади. Це “англійський” щит розміром 80 на 80 мм, фоном якого є чорний (темно-сірий) колір, що асоціюється з кольором берету гірської піхоти та Чорної гори – одного з символів Закарпаття, неодноразово оспіваного у фольклорі. Головним елементом знаку є срібний Костиль (також відомий, як Антоніївський хрест або тау-хрест) – символ життя та жертовності. Антоніївський хрест можна також інтерпретувати як початкову букву «Т» у слові «Transcarpathia» (Закарпаття).У центрі щита перехрещені дві срібні сокири (бартки) та срібна квітка едельвейсу, стилізована під сонце, що має десять променів. Промені символізують десять закарпатських етносів, представники яких вступили до лав бригади за час гібридної агресії та повномасштабної війни росії проти України, а шість чорних крапок по центру – шість чеснот гірського штурмовика: вірність, честь, чесність, відвага, обов’язок та самовідданість.Нарукавний знак із перехрещеними бартками та едельвейсом означає приналежність до одного з найкращих бойових підрозділів Збройних Сил України – 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, яка завдяки героїзму та самовідданості воїнів без перебільшення стала легендарною.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост