Закарпатців, які за $5000 організували незаконне переправлення «призовника» через кордон, взяли під варту

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури двом мешканцям Берегівщини повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост

Їм вже обрано запобіжні заходи – тримання під вартою із правом внесення 148 860 грн застави кожному.За даними слідства, особи налагодили протиправний механізм перетину кордону чоловіками призовного віку, яким у зв’язку із воєнним станом виїзд з країни заборонений. Підшукавши клієнта, чоловіки висловили йому вимогу надати 5000 доларів США за можливість потрапити до країн ЄС в обхід офіційних пунктів пропуску. 2500 доларів США чоловік сплатив перед початком переправлення, іншу ж частину мав надати закарпатцям вже безпосередньо біля лінії кордону. Однак мікроавтобус, на якому чоловіки рухалися в напрямку смт. Вилок, оперативно зупинили правоохоронці.Викриття протиправної діяльності здійснено спільно зі слідчими СУ ГУНП в Закарпатській області, оперативниками Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції та співробітниками Мукачівського прикордонного загону.Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост