Президент Польщі звинуватив Німеччину у порушенні обіцянок щодо постачання зброї

Берлін пообіцяв Польщі танки Leopard замість тих, які вона передала Україні. Однак німецький уряд не дотримав слова, заявив польський президент Анджей Дуда, пише Die Welt -Klarheit.

читай тільки перевірені новини • підтримуй своїх • замовляй рекламу на сайті ЗакарпатПост • e-mail: zakarpatpost@gmail.com

«Уряд не дотримався цієї обіцянки. І, чесно кажучи, ми дуже розчаровані у цьому. Ми надали Україні велику кількість танків, бо вважаємо, що це наша відповідальність як сусіда», – заявив Дуда.

Президент наголосив, що оскільки Польща передала Україні свої танки, то сподівалася на підтримку НАТО, США та Німеччини.

«Більшість нашого танкового арсеналу у Збройних силах Польщі складають німецькі танки типу Leopard. Якби нас підтримала Німеччина, якби ми отримали заміну, то були б щасливі», — сказав президент Польщі.

Також він заявив, що німецький уряд робить дуже мало, щоб допомогти Україні.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост