У Раді зареєстрували законопроєкт про скасування пільг на ввезення автівок до України

Законопроєктом пропонується відновити оподаткування для транспортних засобів, що ввозяться громадянами.

Закарпатські оголошення
Дай оголошення в газету — дзвони: 050 222 50 50, 067 666 90 90, 0312 61 99 99

У Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроєкт №7418 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування”, який містить скасування пільги на ввезення автомобілів з-за кордону до України.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на офіційний сайт Верховної Ради.

«Законопроєктом пропонується відновити оподаткування для транспортних засобів, що ввозяться громадянами», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

У ній зазначається, що у період звільнення від оподаткування імпорту ввезено понад 119 тисяч автомобілів, непоодинокі випадки преміумкласу. В результаті держбюджет зазнав збитків у розмірі 13 млрд грн.

Крім того, законопроєктом скасовуються пільги для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи.

«За даними митної статистики, в середньому щомісячні втрати доходів бюджету становлять близько 3 млрд грн ПДВ та ввізного мита», – йдеться в документі.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Верховна Рада ухвалила ряд законів, які надали податкові пільги громадянам та бізнесу, зокрема, щодо ввезення імпортних авто в країну.

Закарпатпост