По $2500 з людини – жителя Ужгорода підозрюють в організації переправлення військовозобов’язаних через кордон

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури жителеві Ужгорода повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

читай тільки перевірені новини • підтримуй своїх • замовляй рекламу на сайті ЗакарпатПост • e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Згідно з даними слідства, підозрюваний погодився організувати незаконний перетин кордону для двох чоловіків призовного віку за 2500 доларів США з особи.

За ці кошти обіцяв надати провідника, котрий лісистою територією в обхід офіційних пропусків проведе «ухилянтів» до кордону зі Словаччиною. В якості авансу за таку «послугу» чоловік отримав 1000 доларів США, після чого його затримали правоохоронці. Решту коштів, за домовленістю, призовники мали надати безпосередньо при переході. Наразі вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу.

Викриття злочину проведене спільно зі слідчими СУ ГУНП в Закарпатській області та оперативниками Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост