Актори Маріупольського драмтеатру провели першу репетицію в Ужгороді

Актори Донецького академічного обласного драматичного театру, які через війну стали вимушеними переселенцями, провели першу репетицію на головній сцені Закарпаття.  

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Перша вистава театру буде про життя Василя Стуса, повідомила Людмила Колосович, в. о. директора – художнього керівника Донецького академічного обласного драмтеатру (м. Маріуполь), заслужена артистка України. 

За її словами, до роботи над п’єсою планують залучати і закарпатських акторів, а прем’єра запланована на кінець червня – початок липня.

Людмила Колосович також зазначила, що в Ужгород вже приїхали 8 працівників театру, інші прибудуть згодом, повідомляє Закарпатська ОВА.

«Зараз ми концентруємося на творчості – це перше, що потрібно. Творчість, вистава, дія – це результат роботи театрального мистецтва. Що б не відбувалося за кулісами, наше завдання – це дія, дія на сцені», – підкреслив директор департаменту культури, національностей та релігій ОВА, заслужений артист України Євген Тищук.

Під час перших зборів трупи акторів директор Закарпатського академічного обласного українського муздрамтеатру ім. братів Ю.-А. та Є. Шерегіїв Василь Марюхнич побажав акторам успіху та висловив сподівання на творчу співпрацю і взаєморозуміння.

Закарпатпост