Через десятки незаконно переданих у власність земель водного фонду Закарпатська прокуратура звернулася до суду

Берегівська окружна прокуратура в межах представницьких повноважень звернулася до суду з позовами, розпочавши процес повернення громаді понад 70 земельних ділянок водного фонду. Йдеться про землі навколо ставка в с. Великі Береги.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

Прокуратура встановила, що орган місцевого самоврядування незаконно передав у приватну власність території, що знаходяться в межах 50-метрової зони прибережної захисної смуги. При цьому заборону на надання громадянам таких земель для ведення особистого селянського господарства було проігноровано.

Навіть після листів прокурора щодо необхідності визнати таке рішення незаконним і скасувати вказаний орган не зробив цього, що і стало підставою в інтересах держави звернутися з відповідною вимогою до суду. Позови заявлено і до громадян, які зобов’язані повернути протиправно одержані ділянки громаді. Прокуратура наполягає і на скасуванні державної реєстрації права власності їх на ці землі. Наразі триває процес заявлення позовів, у частині з них суд вже відкрив провадження і призначив до розгляду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост