Закарпатця судитимуть за контрабанду та незаконне зберігання вогнепальної зброї і боєприпасів

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ужгородця за фактом контрабанди зброї, а також зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів без відповідного дозволу (ч. 1 ст. 201, ч. 1 ст. 263 КК України).

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

Слідством встановлено, що в січні цього року закарпатець незаконно ввіз в Україну зі Словаччини вогнепальну зброю, приховавши її від митного контролю. Крім того, у квітні цього року в помешканні чоловіка провели санкціонований обшук. Правоохоронці виявили вогнепальну зброю – два пістолети, рушницю та 148 патронів. Жодних законних підстав для зберігання такого арсеналу вдома чоловік не мав.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ в Закарпатській області за оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки СБУ. Обвинувальний акт для подальшого розгляду скеровано до Ужгородського міськрайонного суду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост