На Закарпатті викрили трьох проросійських інтернет-агітаторів – СБУ

Служба безпеки України повідомила про викриття трьох мешканців Закарпатьської області, які в соцмережах та на власних сайтах виправдовували збройну агресію Росії і закликали до повалення державної влади.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

Так, було затримано мешканця Мукачівського району, керівника однієї з громадських організацій, який через адміністровані ним акаунти та групи в соцмережах агітував до прийняття рішень, як зазначають в СБУ, «що несуть загрозу конституційному ладу і територіальній цілісності України».

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій). Чоловіку загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

Ще двом мешканцям області, які просували прокремлівську риторику, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Їм загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост