Чому в Ужгороді обрізають дерева не в сезон – посеред літа

Питання зелених насаджень є проблемним для Ужгорода.

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

У обласному центрі Закарпаття вирізають досить багато дерев і в той же час недостатньо висаджують.

Є проблеми і й з обрізкою…. навіть декоративною.

Уже неодноразово в місті через неправильну обрізку дерева гинули.

А дерева – це легені міста, це – здоров’я людей! Це – головне, що має бути у кожному населеному пункті! Адже асфальт та бетон роблять населення лише хворобливими! Кожному живому організму потрібні умови максимально наближені до природних, а в ідеалі – природні!

Наразі мерія “потішила” ужгородців оголошенням: “9 червня в Ужгороді на вулиці Робочій продовжать санітарну обрізку дерев із залученням альпіністів, тому з 8:30 до 17:00 від перехрестя з вул. Мукачівською до перехрестя з вул. Олександра Митрака проїзд для авто буде обмежений.
Департамент міської інфраструктури Ужгородської міської ради просить врахувати це при плануванні поїздок містом, не паркувати машини вздовж вулиці Робочої і бути уважними до попереджувальних знаків, якими облаштують місця виконання робіт”

Та яка посеред літа санітарна обрізка?!

У Німеччині екологічні служби за таке поштрафували б навіть чиновників, бо обрізка не в сезон порушує природний баланс і шкодить рослинам!

Так, у Баварії порушення термінів обрізки живої огорожі загальною довжиною до 10 метрів або її повна вирубка в недозволений для цього час обійдеться в суму від 50 до 1000 євро. Дозволений де час там закінчується на початку березня, поки насадження не вийшли зі сплячки!

На жаль, в Ужгороді чиновники не турбуються ні про здоров’я дерев, ні про здоров’я людей! І так ми прямуємо до Європи???

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост