Чеська газета розповіла, чому путін порівнює себе з Петром І

У четвер президент росії путін порівняв царя Петра Великого, який правив на зламі 17-18 століть. Як і він, нинішнє керівництво Росії має консолідувати владу та прагнути повернутися до того, що було тоді.

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Більше інформації у Telegram https://t.me/zakarpatpost 

«Петро Великий вів Північну війну 21 рік. Може здатися, що в її час він намагався щось відірвати від Швеції. Але він нічого не порвав, а повернув», – сказав путін BBC під час зустрічі з молодими бізнесменами у виставковому центрі ВДНЧ у Москві, пише novinky.cz

Він додав, що “наша доля – повернутися і консолідуватися”. Як пише NY Times, тоді він відкинувся на спинку крісла і з посмішкою вказав, що робить те саме зараз на війні в Україні, не згадуючи сам конфлікт.

«Нам, мабуть, було доручено повернутися та консолідуватися», – сказав він.

Він нагадав, що коли Петро заснував місто Санкт-Петербург, жодна з європейських країн не визнала його російським.

Місто було засноване на болотистій місцевості між Ладозьким озером і гирлом річки Неви в Балтійське море, яку цар окупував у конфлікті зі Швецією.

У лютому путін розпочав війну в Україні, за його словами, з метою денацифікації країни. У 2014 році Росія окупувала український Крим.

Перед виступом путіна російське державне телебачення показало документальний фільм про Петра Великого з нагоди 350-річчя від дня народження царя.

Як повідомляє Reuters, монарх зображений у ньому як сильний полководець, який значно розширив російську територію за рахунок Швеції та Османської імперії завдяки проведеним в армії модернізації та створенню регулярного флоту.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост