128 бригада в обличчях. Віктор: «П’ятьма реактивними снарядами ми знищили ворожий «Град» на відстані 18 кілометрів»

Про героя у соцмережі розповіла 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада – Закарпатський легіон

ЯСНО – газета, яку хочеться читати!

• Вподобай нас в Інстаграм @zakarpatpost

128 бригада в обличчях

Віктор, військовослужбовець реактивного артилерійського дивізіону

«П’ятьма реактивними снарядами ми знищили ворожий «Град» на відстані 18 кілометрів»

– У 128 гірсько-штурмовій бригаді служу рік, потрапив сюди одразу після закінчення військового навчального закладу. Минулого року пройшов зону ООС, там реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) не застосовувалися. А з вторгненням Росії в кінці лютого цього року ми почали використовувати їх на повну.

Працюємо на БМ-21 «Град», бойові виїзди практично щодня, буває й по кілька. Стріляємо ефективно, недавно, наприклад, знищили російську систему «Град».

Ми виїхали на позицію, маючи одну ціль, і тут нас обстріляв із «Града» ворог – випустив 10 реактивних снарядів, які лягли поруч без наслідків. Нам поміняли ціль, ми моментально переорієнтували гармату й випустили по росіянах 5 снарядів.

Вийшла така собі перестрілка. Наші снаряди влучили точно в ціль, є відео з дрона. Результат – їхня РСЗВ, яка стояла від нас на відстані 18 кілометрів, знищена.

Також підірвали склади з боєприпасами, відпрацювали координати від розвідки – гарний був феєрверк.

«Гради» – площинна, а не високоточна зброя. Вона накриває снарядами площу, і чим більша відстань, тим більша розсіюваність снарядів. В одиночну ціль із «Града» влучити важко, але ми влучили 5 снарядами.

Колектив у нас – «збірна» з різних регіонів України: Вінниччини, Закарпаття, Рівненщини, Києва, Запоріжжя…

Хлопці до війни були необстріляними, але на бойові дії реагують нормально. Кожен знає, що йому робити, що від нього залежить.

Я сам із Вінниччини, вдома чекають батьки й дівчина. Обов’язково повернуся до них після війни, у тому, що ми переможемо, немає жодних сумнівів.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост