Жданов: Активна фаза війни може тривати до кінця року

Український військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов прогнозує, що активна фаза війни України з Росією триватиме до кінця року.

Реклама на сайті Закарпатпост

Про це він сказав в інтерв’ю засновнику інтернет-видання ГОРДОН Дмитрові Гордону.

«Після отримання ленд-лізу можна робити більш оптимістичні і точні прогнози. Але сьогодні скажу так: активна фаза війни може тривати до кінця цього року», – сказав він.

Жданов додав, що робить такий прогноз з огляду не так на можливості України, як з огляду на можливості РФ.

Також, Олег Жданов вважає, що загрози просування російських військ на Миколаїв зараз немає.

«Миколаїв під боєм, але загрози просування російських військ там немає. Там вони, до речі, будують на кордоні Миколаївської і Херсонської областей уже третю лінію оборони. Тобто вони роблять глибоко ешелоновану оборону. Вони збираються там тримати кордони, це буде форпост. Дуже погано, що у них є плацдарм на правому березі Дніпра. Це дуже погано. Це дає можливість накопичення військ. Думаю, російський генштаб так і розмірковує – що на перспективу це плацдарм для скупчення військ і створення угруповання, яке могло б вирушити у напрямку Придністров’я. Але на сьогодні йти на Миколаїв у них сил і засобів немає. Про Одесу ми взагалі не говоримо, там є ще одна така природна перешкода як Південний Буг», – сказав він.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: «Інформаційні послуги».

ЗакарпатПост