Ще один закарпатець потрапив за грати за сепаратизм

На Закарпатті чоловіка засуджено за публічні заклики до створення автономії на території області

читай тільки перевірені новини на сайті ЗакарпатПост 🇺🇦 підтримуй своїх 🇺🇦 замовляй рекламу на сайті 🇺🇦 e-mail: zakarpatpost@gmail.com

За підтримання публічного обвинувачення прокурором Закарпатської обласної прокуратури в ході спеціального судового розгляду уродженця Хустщини засуджено до 7 років позбавлення волі. Його обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що поєднано із розпалюванням національної ворожнечі (ч. 2 ст. 110 КК України).Прокурор у судовому засіданні довела, що закарпатець, перебуваючи за межами України, через соцмережі розповсюджував своє інтерв’ю для російського ЗМІ. У ньому чоловік поширював заклики, спрямовані на відокремлення області від території України та здобуття Закарпаттям автономії. Також обвинувачений поширював публікації, в яких наголошував на необхідності будувати власну «Подкарпатську Русь», висловлював зневагу до України та українців, а також публікував статті про те, що «русини восстали против бандеровцев».На території України чоловік наразі перебуває у розшуку. Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області. Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України). Про це повідомляє прокуратура Закарпатської області.

ЗакарпатПост цілодобово бореться на інформаційному фронті у ці складні часи, і зараз, як ніколи, ми потребуємо вашої підтримки. Під час війни ми втратили рекламу, а отже основну частину прибутків, спрямованих на те, щоб доносити вам оперативно найсвіжіші новини. Підтримайте сайт ЗакарпатПост фінансово. Одержувач: ТОВ «ЯСНО МЕДІА», Рахунок: UA163052990000026000003605115, ЄДРПОУ 43832020, ПриватБанк, призначення платежу: “Інформаційні послуги”.

ЗакарпатПост